A pénz világa egy héten át a szolnoki Damjanich múzeumban

A pénz nem boldogít…? mottóval rendez október 11. és 15. között az érmék és bankjegyek kialakulását, fejlődését bemutató programsorozatot a szolnoki Damjanich múzeum. A közgyűjtemény falai között a témában kiállítás nyílik és több előadás hangzik el.

szolnoki Damjanich múzeum

szolnoki Damjanich múzeum

Nyitányként a kedden Pénz, érme, pénzérme elnevezéssel megnyíló tárlaton a múzeum gyűjteményének értékes darabjait teszik közzé, majd ezt követően A kauri kagylótól az ezüstdénárig címmel Polgár Zoltán régész tart előadást.

Október 12-től 14-ig minden nap kora délután folytatódik az ismeretterjesztés egy-egy programmal. Ezeken Bagi Gábor történész a váltópénztől a nyomtatott bankókig terjedő időszakról beszél, míg Benedek Csaba néprajzkutató a “három márjás hány hatos” kérdésre válaszol a hallgatóság előtt. Zárásul Zsolnay László művészettörténész a pénz és a művészet kapcsolatát elemzi képekkel illusztrált előadásában.

Az október 15-én tartandó családi nap is pénz körül “forogva” telik el. Ennek keretében papírpénzek tervezésére és elkészítésére várják a betérőket, míg Árverezés a képtárban címmel társasjátékra invitálják a családokat és nagyobb csoportokat. A múzeum konferenciatermében ezúttal is lesznek előadások az Árpád-kori pénzekről, a pénzérmék születéséről valamint a szakszerű pénzvizsgálatról.

A részletes program itt olvasható el.

MTI

Both comments and pings are currently closed.

Hozzászólások lezárva.


©2000-2024 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.