Napi 3 perc pénz! A Nemzeti Múzeum új numizmatikai videósorozata

A kialakult járványügyi helyzet a világ nagy múzeumaihoz hasonlóan a Magyar Nemzeti Múzeumot is arra kényszerítette, hogy határozatlan időre bezárja kapuit látogatói előtt. Bár ajtajai zárva tartanak, a múzeumi munka nem állt le, régész, történész és művészettörténész kollégái saját otthonukba visszavonulva, „home office” üzemmódba kapcsolva folytatják tovább tudományos munkájukat, amelynek szerves részét képezi a tudományos népszerűsítő tevékenység is.

A Magyar Nemzeti Múzeum, amely már korábban is nem kis mennyiségben osztott meg digitális tartalmakat, a járvány idejére fokozottabb mértékben áll át online tudásközvetítésre. Ennek keretében indította útjára YouTube csatornáján 2020. március 23-án azt a mini videósorozatot, amely minden este újabb résszel jelentkezik az elkövetkezendő hónapokban.penzek

Dr. Tóth Csaba régész-numizmatikus sok más kollégájával együtt otthonába kényszerülve, saját kanapéján üldögélve osztja meg velünk érdekes és értékes gondolatait, amelyek állandóan és szüntelenül a pénz körül forognak.

Nem is tehetne másként, nála ez szakmai ártalom, hiszen a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársaként immáron negyed évszázada az Éremtár hatalmas, közel 400 000 darabos gyűjteményének azon részével foglalkozik, amely Magyarország és a világ pénzeit foglalja magában a kora középkortól napjainkig. Tudományos alapokon nyugvó, ismeretterjesztő előadásainak témája tehát a pénz és a pénzhasználat számtalan aspektusa: szó lesz bennük a különféle pénzelnevezések eredetéről, a magyar és a külföldi pénzek történetéről, érdekes pénzhasználati szokásokról éppúgy, ahogy a Magyar Nemzeti Múzeum Éremtárának gyűjteményében található érem- és érmeritkaságokról, ezek jelentőségéről, az éremgyűjtés kultúrtörténetéről és a numizmatikai aukciók páratlanul színes világáról.

Both comments and pings are currently closed.

Hozzászólások lezárva.


©2000-2024 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.