A hónap pénze 2011 április- Milleneumi arany érdemérem

Milleneumi arany érdemérem 1896, az országos kiállítás emlékére. Előlap:  Ferenc József babérkoszoús mellképe jobbra, hátlap: a címert kétoldalt egy-egy angyal tarja, felül a korona, alul: AZ EZREDÉVES ORSZ. KIÁLLÍTÁS KÖRÜL SZERZETT ÉRDEMEK JUTALMÁUL 896-1896

Milleneumi arany érdemérem

Milleneumi arany érdemérem

Both comments and pings are currently closed.

3 Responses to “A hónap pénze 2011 április- Milleneumi arany érdemérem”

 1. Platini szerint:

  Tisztelt NH!
  Lehetne-e megtudni a súlyát, finomságát, darabszámát? Ki adományozta, kiknek és mikor? Erről valamilyen írásos dokumentum fellelhető?

  A májusi hónap pénzeihez: szerintem az első nem Bethlen Gábor, hanem Báthori Gábor ötdénáros garas (Huszár: Erdély 284.) De azért erre szavaztam.

 2. Lancea Regis Kft. szerint:

  Korábban volt készleten ez a darabunk, a pontos súlya nem lett rögzítve, de ca. 28 g volt. A milleneum évében 1896-ban számos arra érdemes ember, vállalat kapott milleneumi kitüntető érmet. Bronzból, illetve aranyból készültek. A sablon egyforma volt, de az adományozott nevét, vagy az éremkép kijelölt részén vagy a peremen feltüntették. Bronzból igen sok készült, aranyból pontos adatok nincsenek, de egybehangzó vélemények szerint 1000 alatti példányszám a valós.

 3. Platini szerint:

  Köszönöm a választ.


©2000-2019 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.