Popovics Sándor emlékérme

A Magyar Nemzeti Bank Popovics Sándor születésének 150. évfordulója alkalmából 3000 forintos címletű ezüst emlékérmét bocsátott ki 2012. október 16-án.

 Popovics Sándor 3000 forintos címletű ezüst emlékérme

Popovics Sándor 3000 forintos címletű ezüst emlékérme

Az emlékérmét Csikai Márta tervezte. Az emlékérme előlapján találhatóak a kötelező éremképi elemek: a „MAGYARORSZÁG” felirat, a „BP.” verdejel, a „2012” verési évszám, valamint a „3000” értékjelzés és a „FORINT” felirat. A középmezőben a Magyar Nemzeti Bank épülete Bank utcára néző homlokzatrészletének ábrázolása látható, a Róna József alkotta szoborcsoporttal.

Az emlékérme hátlapján Popovics Sándor portréja látható, jobb szélén, felső köriratban a „POPOVICS SÁNDOR” felirat olvasható. A portrétól jobbra, két egymás alatti vízszintes sorban születésének és halálozásának éve, az „1862-” és az „1935” felirat olvasható. A portrétól balra Csikai Márta tervezőművész mesterjegye látható.

Az emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 20 gramm, átmérője 34 mm, széle recézett.

Az emlékérméből 6000 darab készíthető, ebből 4000 db különleges – ún. proof – technológiával.

Az emlékérmét a Magyar Pénzverő Zrt. forgalmazza, megvásárolható a társaság érmeboltjában (Magyar Nemzeti Bank Látogatóközpont, V. ker. Budapest, Szabadság tér 8-9.), illetve a honlapján üzemeltetett webáruházban (www.penzvero.hu), ahol számos, korábban megjelent arany, ezüst és színesfém emlékérme is kapható.

MNB

Both comments and pings are currently closed.

Hozzászólások lezárva.


©2000-2022 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.