Numizmatikai gyűjteménnyel gyarapodott a Kuny Domokos Múzeum

Az Éremgyűjtők Tatai Szervezete tagjainak felajánlásából származó éremgyűjteményeket, numizmatikai szakkönyveket és érmek bemutatására alkalmas eszközöket adományozott a Kuny Domokos Múzeumnak.

Kuny Domokos Múzeum Tata

Kuny Domokos Múzeum Tata

Az önkéntes felajánlásoknak köszönhetően a múzeum száznál több vert-, illetve számos öntött emlékéremmel gazdagodott, köztük több tatai kötődésűvel. Ezen felül 80-100 olyan szakkönyvet, katalógust adtak át, amely a múzeum könyvtárából hiányzott, valamint érmetárolókat és kapszulákat – mondta el az MTI-nek Vámosi László, a szervezet titkára.

A tavaly százéves múzeum városi fenntartásba került, az éremgyűjtők ennek alkalmából tettek közzé felhívást tagjaik és szimpatizánsaik körében az intézmény éremkollekciójának gyarapítására.

Schmidtmayer Richárd, az intézmény megbízott igazgatója kiemelte, hogy a tatai múzeum pénztörténeti gyűjteménye a megye egyik legjelentősebb érem- és érmekollekciója, mintegy 1603 leltározott darabbal rendelkezik. Fejlesztésére, bővítésére az elmúlt évtizedben pénzügyi okok miatt nem kerülhetett sor, így ez a felajánlás az utóbbi időszak legjelentősebb múzeumi gyűjteménygyarapodását jelenti.

http://www.kunymuzeum.hu/

MTI

Both comments and pings are currently closed.

Hozzászólások lezárva.


©2000-2024 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.