Elkészült a bogyiszlói tallér

Új pénz került forgalomba Bogyiszlón, miután a helyi önkormányzat kibocsátotta a bogyiszlói tallért – tájékoztatott Tóth István polgármester.

bogyiszlói tallér (teol.hu)

bogyiszlói tallér (teol.hu)

A tallér árfolyama 1500 forint. Vásárolni azonban tudomásunk szerint nem lehet vele, az átváltás is csak egyirányban működik: a helyi üzletekben forintért adják az érméket. A tallérokat ugyanis azzal a céllal készítették, hogy megvásárlói támogathassák az idén augusztus 20-án, a község katolikus temploma előtti téren felállítandó Szent István szobrot.

A költségek előteremtéséhez az önkormányzat, az egyházak és cégek támogatása mellett közadakozásra is szükség van. A polgármester azért javasolta a tallér kibocsátását, mert úgy vélte, hogy az emberek szívesebben adakoznak, ha cserébe kapnak egy ajándékozásra is alkalmas, mutatós emléktárgyat.

A Madarász Károly öntőmester által bronzból készített érmékből már sokan vásároltak . A tallérok egyik oldalukon Szent István arcképét, a másikon a falu jellegzetes épületeit ábrázolják. Több száz darab érme készült, megvásárlásukkal darabonként nagyjából ezer forinttal tudnak hozzájárulni az érmetulajdonosok a szobor költségeihez.

teol.hu alapján

Both comments and pings are currently closed.

One Response to “Elkészült a bogyiszlói tallér”

  1. mucsi istván szerint:

    Tisztelt Polgármester Úr!
    Nagyon tetszik az érme, és az ötlet, amit Ön kezdeményezett! Ezúton szeretnék érdeklődni, hogyan lehet hozzájutni ehhez az érméhez?
    Kérem az e-mail címemre válaszoljanak!
    Köszönettel:
    Mucsi István


©2000-2024 Numismatics Hungary. Minden jog fenntartva!
A weboldal tartalmának másodközlése, felhasználása csak a jogtulajdonos engedélyével lehetséges.